Reiseforsikring

reiseforsikring

Reiseforsikring

Husk på at når du bruker kredittkortet ditt så er dette penger du i prinsippet låner av banken eller kredittkortselskapet. Dette betyr at det du bruker skal betales tilbake og det er her den eneste ulempen kommer inn i bildet. De fleste kredittkort tilbyr deg mellom 45 og 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, så det er ikke her den store forskjellen ligger. Når du mottar regningen på det du har brukt siste måned, så bør denne betales til forfall om du har mulighet for dette, i motsatt fall er det at det begynner å bli dyrt. Mange benytter seg av at de kan dele regningen i mindre deler eller utsette betalingen en stund. Men ved å gjøre dette aksepterer du også at det blir lagt til en rente på mellom 20 og 30 %, og da begynner det å bli veldig dyrt. Derfor lønner det seg å legge penger til side når du har sjansen, slik at du får betalt det meste av regningen til forfall.

Som nevnt, så er det lurt å bruke kredittkortet på reiser og til kjøp av reiser. Derfor er det i dag også mange kredittkort som har innebygd reiseforsikring og denne gjelder som regel for deg og familien din eller tre andre som reiser sammen med deg. Den eneste betingelsen for at forsikringen skal gjelde er at du har betalt minst halvparten av reisens pris med kredittkortet. Det som er mest vanlig å få dekket med en slik forsikring er følgende:

Mistet eller forsinket bagasje
Avbestilling
Sykdom og hjemtransport i forbindelse med sykdom
Ulykke og invaliditet
45 dagers reise, lengre reiser må dekkes av egen forsikring.

Det vil selvsagt varierer hva som dekkes, men dette er det mest vanlige. Hvor mye du får dekket i de tilfeller hvor du faktisk får bruk for forsikringen bør du sjekke før du bestiller en reise, men flere sammenligninger viser at en reiseforsikring gjennom kredittkortselskapet dekker minst like bra som de fleste andre reiseforsikringer du får kjøpt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *